England

Premier League er kanskje den mest kjente toppdivisjonen i verden, og følges av millioner av seere verden over. Serien inkluderer 20 lag, fra England og Wales.

Tyskland

Toppdivisjonen i Tyskland, “Bundesliga”, ble stiftet i 1963, og er med det en av de nyere toppdivisjonene i Europeisk fotball. Før dette ble det konkurrert på regionalt nivå, med turneringer internt i de ulike Bundesländer. I dag er den delt opp i en A- og en B-liga.

Danmark

Superligaen er det nåværende navnet på den danske toppserien. Titlene endrer navn etter sponsor på en tiårs-basis, og har tidligere vært sponset av blant annet Coca Cola, SAS og Faxe Kondi (dansk brusmerke).

Sverige

Allsvenskan, eller Fotbollsvenskan, ble grunnlagt i 1924 og består av 16 klubber. Malmö er den mestvinnende klubben, med sine 21 titler.

Frankrike

Ligue 1, eller offisielt «Championat de France de football» er navnet på den franske toppdivisjonen, som siden

Belgia

Den belgiske toppdivisjonen, Jupiler Pro League, har fått navnet sitt fra den belgiske ølen Jupiler fra produsenten AB InBev, som siden 2014 har sponset toppserien. Den belgiske toppdivisjonen har lange tradisjoner. Den ble stiftet allerede i 1895, og hadde da 7 topplag. I dag er det 16 klubber som konkurrerer i øverste divisjon.

Nederland

Ervedise, eller Æresdivisjonen, ble grunnlagt i 1954. Den mestvinnende klubben siden den gang er Ajax Amsterdam, som har tatt i alt 31 titler.

ItaliaItaly_national_football_team_Euro_2012_final

Serie A er toppdivisjonen i Italia, og består av i alt 20 klubber. Suverent flest titler har Juventus, med 31 seire.

Portugal

Toppligaen i Portugal går under navnet Liga Primeira, og består av 18 klubber. Den fremste av de, Benfica, har tatt tittelen hele 34 ganger.

Spania

Eliteligaen i Spania bærer det offisielle navnet “Primera División”, men går i dagligtalen under det mer kjente “La Liga”. I snart 90 år har 20 lag knivet om topplassen, og mest kjent er nok kampene mellom FC Barcelona og Real Madrid, også kjent som “El Clásico”.

Hellas

Super League Greece har definert toppspillet i gresk fotball siden 1927, og består av 16 lag. Den største arenaen er Olympiastadion i Athen, som rommer nærmere 70.000 tilskuere.